Југоисточни игри на СО БиХ

   (април 2004 г.)

 

 

      Во рамките на реализацијата на годишните програмски активности на Специјалната Олимпијада - Македонија особено сме задоволни од резултатите постигнати на изминатите Југоисточни игри на Специјална олимпијада  - Босна и Херцеговина. На Игрите се одржуваа спортски натпревари во 4 (четири) спортски дисциплини: атлетика, пинг-понг, пливање и фудбал. Ова е посебно заначајно и заради тоа што овие Игри се прва поголема регионална манифестација по одржувањето на минатогодишните олимписки игри во Даблин.

 

      На овие Игри зедоа учество спортисти од 10 земји, меѓу кои и од Република Македонија. Делегацијата на СОМ, која ја претставуваше Р. Македонија во БиХ, ја сочинуваа 35 лица, од кои: 20 атлети (13 машки и 7 женски спортисти), 6 тренери, 5 членови на фамилии и други помошници. Репрезентацијата на Специјалната Олимпијада - Македонија освои 15 медали, од кои 3 златни, 6 сребрени и 6 бронзени. Ова е навистина извонреден успех за нашите вредни атлети, за Репрезентацијата на СОМ и, воопшто, за нашата држава.

 

 

< претходен настан  |  галерија  |  нареден настан >

   

  Специјална Олимпијада Македонија © Сите права се задражани 2006.