Втори денови на СОМ

   (декември 2004 г.)

 

 

      Во рамките на одбележувањето на двегодишнината од основањето на Специјалната Олимпијада - Македонија, беа реализирани повеќе програмски содржини. Секако, националниот кошаркарски турнир беше во центарот на вниманието на сите членови на СО Македонија, но не изостанаа и дружењата, музиката, креативните работилници, забавата и, пред се, ширење на пријателствата и социјализацијата. Во свечена атмосфтера беа потпишани и повеќе документи за формална соработка помеѓу СО Македонија и МОК, КФМ и ФФК.

 

      Посебна радост за сите атлети и пријатели на Специјалната Олимпијада - Македонија беше новогодишниот караван низ Републиката со доделување на новогодишни пакетчиња (околу 2.000), реализиран со огромна помош на Фондацијата МобиМак за Македонија.

 

 

< претходен настан  |  галерија  |  нареден настан >

   

  Специјална Олимпијада Македонија © Сите права се задражани 2006.